Органайзери на ліжечко

0

Комфортабельність дитячої кімнати для батьків таїться в простих, але функціональних дрібницях. Ці ж дрібниці можуть нести в собі і декоративні функції. Простий органайзер для дитячого ліжечка теж може бути невід\’ємним елементом в дитячій і допомагати батькам тримати речі малюка в порядку і на своїх місцях.

У класичних наборах дитячої білизни, в які входять основні постіль (простирадло, підодіяльник, наволочка, захисні бортики, балдахін), часто можна зустріти і кишеньки на ліжечко. Часто вони повністю задовольняють потребам батьків в зберіганні дитячих дрібниць, але для багатьох виявляються абсолютно непотрібними. В останньому випадку найкраще зшити такий аксесуар самостійно, чітко позначивши всі розміри і кількість кишеньок. Сьогоднi кожному новонародженому потрібен органайзер в ліжечко.

Визначаємося з видом

Навіть такий елемент, як органайзер, має кілька видів — фронтальний і бічний. Найчастіше використовується бічний, який кріпиться на бортик збоку із зовнішнього боку. Такий елемент має ширину близько 60 см, при цьому довжина може варіюватися в залежності від виробника або від побажань батьків, якщо він шиється самостійно. Фронтальний зручний великою кількістю кишень і відділень, що дуже зручно, якщо немає спеціальної дитячих меблів і місць для зберігання.

Зазвичай доводиться шити органайзер на дитяче ліжечко своїми руками, щоб він повністю відповідав очікуванням, особливо якщо сама ліжечко теж була виготовлена ​​самостійно. До дитячому ліжечку така панель кріпиться за допомогою шнурів (тканинних зав\’язок). Її можна в будь-який момент зняти і при необхідності випрати.

Органайзери на ліжечко

Покрокова інструкція

Це не складно. Покрокові рекомендації направлять в потрібне русло.

Крок 1. Розміри

Визначившись з моделлю, можна позначити розміри майбутньої панелі. Стандартні розміри дитячого ліжечка — 120 см x 60 см. Довжина фронтального органайзера може бути як всі 120 см, так і поменше. Бічні зазвичай залишаються 60 см.

Потім визначаємося з висотою елемента. Для повного закриття стінки ліжечка вибирається висота 60 см. Якщо дрібниць буде не дуже багато, можна зробити коротше — 40 см.

Крок 2. Вибираємо тканину

Знаючи розмір органайзера, можна вибрати потрібну кількість тканини. Структура має також велике значення. Оптимальним рішенням буде вибір натуральної тканини (бавовна). Він простий в обслуговуванні, стійкий до частих прання. Колір підбирається до постільними приладдя, які вже присутні в ліжечку. Можна вибрати і контрастний колір під дизайн інтер\’єру дитячої. Особливо гарно виглядатиме комплект з органайзера і захисних бортиків, які теж можна зшити самостійно.

Органайзери на ліжечко

Крок 3. Наповнювач

Усередині панелі повинен знаходитися наповнювач, який буде підтримувати форму виробу. При виборі великого фронтального органайзера, краще обзавестися каркасом (палицею або прутиком по всій ширині панелі вгорі, підручний варіант — штапики для шибок, які можна знайти на будь-якому ринку).

В якості наповнювача можна вибрати тонкий поролон або синтепон. Його необхідно розташовувати по всьому периметру панелі.

Крок 4. Розташування кишеньок

Дитячі дрібниці (запасні пустушки, ножиці, аспіратор, улюблена брязкальце або прорізувач) розташовувати слід в верхньому ряду. Більші предмети (особливо якщо немає пеленального столика) — серветки, присипки, крем під підгузник, одноразові пелюшки та інші потреби можна вмістити в нижніх кишеньках.

Кишеньки можуть бути як окремими, так і розділеними суцільними.