Шкіряний диван: поради щодо вибору та подальшого догляду

0

Елегантність, розкіш, стиль – все це асоціюється з такими меблями, як шкіряні дивани. Вони практичні, якісні, красиві та дорогі. Далі розкажемо, де буде найкраще місце для дивану зі шкіри та як за ним потім доглядати, щоб через кілька років він виглядав як новенький.

Шкіряний диван в інтер’єрі

Великий вибір м’яких меблів на будь-який смак представляє інтернет-магазин Дивани для нірвани. Окремо виділяються моделі зі шкіри. Вони дорогі, красиві та елегантні. Шкіра завжди в моді. Але слід розуміти, що подібні моделі підходять не для будь-якої кімнати. Це ідеальні меблі для офісу, кабінету, вітальні. А от для дитячої кімнати дивани за такою оббивкою краще не обирати. Не підійдуть вони і для щоденного сну.

Що стосується стилістики інтер’єрів, то шкіряний диван буде вигідно виглядати, як в класичному стилі, так і в інтер’єрах модерн чи хай-тек.

Шкіряний диван: поради щодо вибору та подальшого догляду

Переваги та недоліки

Ще замислюєтесь над тим, чи потрібні вам шкіряні меблі? Вони мають чимало переваг, основними серед яких є розкішний вигляд та практичність. Їх легко мити, на них не затримується бруд або шерсть домашніх тварин. Шкіра – довговічний матеріал, який не вбирає в себе бруд та запахи.

Серед недоліків виділяють наступні:

  • Слизька поверхня, тому на таких диванах важко спати і їх не слід розміщувати в дитячій або спальні.
  • Зіпсувати шкіру можуть прямі сонячні промені, наявність поблизу джерела опалення.

Правила щоденного догляду

Щоб диван через багато років виглядав як новенький, за ним треба правильно доглядати! І догляд починається ще до купівлі моделі. Треба підготувати підходяще місце – не менш ніж за метр до джерел тепла. Також бажано, щоб на диван не потрапляли прямі сонячні промені, це може призвести до пересушування шкіри.

Подальший догляд за такими меблями полягає в наступному:

  • Раз на два тижні слід прибирати з дивану пил вологою бавовняною серветкою.
  • Кожного місяця слід пилососити шкіряний диван, щоб не забивалися пори матеріалу.
  • Двічі на рік диван слід обробляти спеціальними засобами, що запобігають старінню шкіри.

Шкіряний диван: поради щодо вибору та подальшого догляду

Секрети догляду за білою шкірою

Дивани з білої шкіри виглядають дуже розкішно. Такі меблі привносять в кімнату затишок, тепло. А от плями на цьому кольорі дуже помітні та можуть зруйнувати весь ефект. Як же позбутися них? Звичайні доглядові засоби для темних меблів для білої шкіри не підходять. Так, для виведення плям від ручки можна використати суміш гліцерину та нашатирю (в пропорції один до одного). Суміш наноситься тільки на пляму, через кілька хвилин протерти місце вологою серветкою.