Металева сітка — основа для міцного і довговічного забору

0

Будь-який будинок або дача потребують надійного огорожі. Забір повинен захищати присадибна ділянка від небажаних гостей, сусідських хлопців, які вирішили поласувати вашими яблуками, або кішок і собак, які будуть розгулювати у вас біля будинку. Крім того, наявність огорожі необхідна для того, щоб створити атмосферу відокремленості. Звичайно ж, встановлення паркану — це непроста і досить витратна затія, тому перед тим як почати цю справу, необхідно правильно підібрати матеріали. Традиційно найбільш поширеним матеріалом для огорож є сітка металева. Вона дуже міцна, а також досить довговічна. Однак сітка не затримує сонячне світло, тому не виникне ніяких проблем з посадкою квітів біля огорожі. Замовити можна металеві сітки через посилання http://sitka.com.ua/uk/home/. Тут доступний досить багатий каталог.

Металева сітка - основа для міцного і довговічного забору

Металева сітка для парканів, яку часто використовують, як тимчасові огорожі будівельних майданчиків, може бути двох типів, це —

  • зварна;
  • рабиця.

Популярна сітка рабиця

Найчастіше використовується саме сітка рабиця. Вона являє собою сплетіння круглої металевого дроту, і перевозиться змотаною в круглий рулон. Для того щоб встановити таку сітку необхідно просто розмотати рулон і закріпити на стовпчиках. Таким чином, встановлення паркану з такої сітки займає мало часу. Єдине, що при цьому потрібно, це заздалегідь встановити стовпчики і купити дріт в\’язальну або інші кріплення. Стовпчики бажано розташовувати на відстані не більше двох метрів один від одного, щоб сітка не провисала і була досить жорсткою.

Металева сітка - основа для міцного і довговічного забору

Різновид матеріалів для огорож

Ще одним різновидом матеріалів для огорож є сітка для огорожі зварена. Вона являє собою зварені металеві прути товщиною в кілька міліметрів, які закріплені хрест-навхрест. Залежно від товщини використовуваного дроту, сітка має різну міцність. На відміну від сітки рабиці, тут дріт з\’єднана зварюванням.

Довговічність використовуваної для огорож сітки залежить від того, чим вона покрита. Якщо сітка зроблена зі звичайного металу, і нічим не оброблена, то вона досить швидко поржавіє і втратить свій зовнішній вигляд. Якщо ви вирішили купити огорожу металеве без покриття, необхідно відразу ж його фарбувати. Також можна купити оцинковану сітку. Вона може простояти набагато довше, так як практично не іржавіє. Найбільш надійними і міцними є сітки з пластиковим полімерним покриттям. Вони можуть коштувати десятки років, при цьому не іржавіють і їх взагалі ніколи не потрібно фарбувати. Однак сітки з покриттям коштують набагато дорожче.