Знайомство з асортиментом магазину шкіряних сумок та рюкзаків

0

Хороша валіза служить роками: не рветься, не втрачає коліс, не ламається. Варто один раз згаяти час на вибір гідної моделі – і це питання відпаде на роки. Ми склали докладний гід, щоб ви швидко знайшли ідеальний аксесуар. Відповімо на всі найпопулярніші запитання. Розкажемо, як вибрати валізку для подорожей, на що звернути увагу, які деталі перевірити. Замовити валiзу та рюкзак для подорожей ви можете тут cityline.ua.

Який розмір вибрати

За розмірами валізи прийнято поділяти на 4 категорії. Оцініть регулярність та мету своїх подорожей. Це допоможе визначитись із моделлю.

  1. S – невеликий. Валіза для ручної поклажі. Стандартний розмір — 40x55x20 см. Підійде для подорожей або недовгих поїздок. Обов'язково прочитайте правила авіакомпанії, тому що деякі перевізники забороняють брати S-валізу стандартних параметрів у ручну поклажу.
  2. M – середній. Найпопулярніша модель валізи. Місткий, акуратний, ідеальний багаж для туристичних поїздок. Стандартний розмір середньої валізи – 47x68x30 см.
  3. L – великий. Сподобається любителям шопінгу у подорожах. Підійде для 2-тижневої відпустки на море вдвох. Розмір великої валізи – 52x75x31 см. Пам'ятайте, деякі авіакомпанії встановлюють ліміт на вагу багажу: як правило, 20-23 кг.
  4. XL – дуже великий. Валіза-гігант для всієї родини. Вибирайте його, якщо подорожуєте з дитиною або завжди купуєте у поїздках багато речей. Його розмір – 55×81×36 см. Не забувайте про ліміти авіаперевізника. У велику валізу розумно складати легкі об'ємні речі: одяг, дитячі іграшки, куртки.

Які коліщатка краще

Обов'язково перевірте якість коліс, щоб вибрати хорошу валізу. Зверніть увагу на 5 параметрів:

  1. Розмір. Великі коліщатка допомагають валізі долати перешкоди. Це важливо, якщо ви знаєте, що вам доведеться катати багаж не лише аеропортом.
  2. Матеріал. Дрібні пластикові коліщата полегшать життя в аеропорту на ідеально гладкій підлозі. А каучукові чи м'які прогумовані виручать у будь-якому місці. Вони пом'якшують тертя, поглинають удари та захищають вміст валізи.
  3. Кількість. Краще купити валізу з чотирма, а не двома коліщатками. Він стійкий, його можна котити вертикально. А якщо одне з коліс пошкодиться, ви легко доставите валізу в пункт призначення і полагодите за першої ж нагоди.
  4. обертання. Це важливе для пластикових коліс. Бажано, щоби вони поверталися на 360 градусів. Валіза з великими прогумованими коліщатками цього не потребує. Він і так зручний. Хоча рухливість буде приємним бонусом.
  5. Кріплення. Ідеально, якщо колеса пригвинчені прямо до валізи. В цьому випадку при поломці їх легко повернути на місце. Колеса із пластику менш надійні. Іноді через одного «втікача» доводиться міняти усі 4.