Як вибрати відмички для замків англійського типу

0

КС зробити відмички своїми руками, за допомогою підручних засобів, не так вже й складно, як може деяким здатися. Але від якості інструменту залежить ваша ефективність, ваш результат. Недоліки відмички можна компенсувати високим рівнем професіоналізму, але зовсім не навпаки. Для навчальних цілей я все ж таки раджу робити відмичку самостійно, підточуючи і підправляючи її при необхідності. Підібрати відмичку для замків англійського типу ви можете тут https://instrumenti-otmichki-lockmastera.in.ua/otmychki-dlya-zamkov-angliyskogo-tipa.

Хочеться сказати, що не обов'язково робити відмичку за шаблоном, завантаженим з інтернету. Можна вигадати власну, неповторну модель. Потрібно розуміти, як відмичка відкриває замок, і при її створенні керується саме цим.

Раджу подивитись відео де детально розписано як правильно зробити відмичку вдома.

Невеликий відступ від теми. На це керівництво мене підштовхнули дві причини: багато хто стверджує, що в домашніх умовах майже не реально зробити тямущі відмички, і те, що в інтернеті купа посібників зі створення цих, але тільки для циліндрових замків.

Ми ж із вами спробуємо зробити відмички для «англійських», дискових, тубулярних та сувальдних замків.

У кожному місті є служби екстреного розтину замків, готові прийти на допомогу всім, у кого зачинилися двері, загубився чи зламався ключ. Знайти таких майстрів можна, ввівши в пошуковій системі «відкрити двері назву міста».

Як правило, фахівці цих компаній швидко реагують та справляються з будь-якими замками. При необхідності вам можуть відразу ж полагодити або змінити замок, а також зробити дублікат ключа. Послуги майстрів влетять у копієчку, зате ви збережете нерви.

Якщо замок не надто складний і ви впевнені у своїх силах, можна спробувати відкрити його самостійно. Є варіанти як із пошкодженням механізму, так і без. Не допоможе один – завжди можна спробувати інший.

Як дістати ключ, якщо він зламався у замку

Таке трапляється, як правило, із зношеними циліндровими замками. Свердловина там вузька, а ключ плоский, тому, якщо перестаратися в боротьбі з механізмом, що заїв, стане тільки гірше.

Насамперед варто спробувати відкрити двері залишком ключа. Для цього потрібно втопити його до упору в щілину, а потім вставити пилку для нігтів або інший тонкий предмет і спробувати провернути його, відкриваючи замок.

Якщо ключ зламався так, що його частина стирчить зі свердловини, вам пощастило. Уламок досить просто дістати за допомогою пасатижів чи подібного інструменту. Позичіть його у сусідів і акуратно тягніть залишки ключа, добре взявшись за частину, що стирчить назовні.

Також можна спробувати провернути ключ і відкрити замок.

Не вийшло? Що ж, тоді доведеться роздобути пилку для лобзика. Її треба вставити в замкову щілину збоку від ключа, направивши зубчиками на себе.

Коли пилка увійде в щілину до упору, розгорніть її на 90 градусів, щоб підчепити ключ і спробуйте дістати його.

Ще один варіант — витягти залишки ключа, приклеївши до нього зламану частину. Акуратно нанесіть на місце зламу та з'єднайте обидві частини.

Зачекайте трохи, поки клей підсохне, і спробуйте потихеньку дістати ключ зі свердловини.