Послуги агро-дронів від Agro-aviator: крокуйте в ногу із сучасними технологіями

0

Тривалий час у виробництві сільського господарства основними варіантами обробки культур та ґрунту, були класичні наземні методи. Але останнім часом їх активно витісняють економічно вигідні сільськогосподарські безпілотні літаючі апарати. Високотехнологічні агродрони з розпилювачем дозволяють оптимізувати вкладення та збільшити підсумкову врожайність за рахунок автоматизації процесу внесення добрив та виконання низки інших робіт, необхідних для успішного ведення сільського господарства. Застосування сучасних сільськогосподарських безпілотників дає можливість з мінімальними трудовитратами підвищити продуктивність виробничого процесу, через що їх все частіше застосовують у фермерських господарствах у Росії, Китаї, США, Бразилії та країнах Європи. Послуги агро-дронів від Agro-aviator: крокуйте в ногу із сучасними технологіями ви можете замовити тут https://agro-aviator.com.ua/services/.

Що таке агродрони?

Агродрони для сільського господарства є високотехнологічним обладнанням із простою конструкцією та принципом роботи. Це мультироторний пристрій з чотирма та більше гвинтами, половина з яких обертається за годинниковою стрілкою, а друга половина – у протилежний бік. За рахунок свого руху кожен з гвинтів гасить момент обертання іншого гвинта, внаслідок чого дрон легко піднімається вгору.

Маневреність безпілотного пристрою забезпечується зміною швидкості обертання гвинтів, що регулюється системою автоматичного польоту. Для стабільної роботи в режимі зависання, агродрон оснащують стабілізуючим обладнанням, як використовуються гіроскоп з GPS або RTK приймачем, система фіксації відхилень апарату, датчики тиску і машинний зір.

Технічні можливості сільськогосподарських дронів залежать від обладнання, яке в них встановлено:

  • акселерометр, що відповідає за збереження горизонтального положення без відхилення у площині;
  • ультразвукові датчики або сонари, що застосовуються для польотів агродронів на невеликій висоті, автоматичної посадки та обльоту перешкод;
  • бародатчик, призначений для фіксації дрона на певній висоті;
  • автопілот, що дозволяє здійснювати політ заздалегідь запланованим маршрутом з позиціонуванням безпілотника в заданих точках та повернення агродрона на точку зльоту.

Управління дроном та обприскувачем може здійснюватися не тільки з пульта дистанційного керування, але й смартфона або планшета.

Навіщо застосовують сільськогосподарські безпілотники?

Ще кілька років тому, дрони застосовувалися в сільському господарстві всього на 2% всіх угідь країни, останніми роками цей показник стрімко збільшується завдяки широким можливостям пристрою. Технологічне оснащення та висока точність виконання операцій дозволяє використовувати квадрокоптери для значного переліку робіт:

1. Висаджування насіння.

Ця технологія тільки зароджується і поки що використовується в основному в лісовому господарстві. За одну годину висаджується близько 1000 насінин.

2. Внесення трихограми.

Трихограма – це дуже дрібні комахи, які паразитують на інших шкідниках та за рахунок цього допомагають боротися з ними. Завдяки своїм розмірам вона ідеально підходить для внесення з безпілотників. На день один апарат здатний внести трихограму на площу до 2000 га.

3. Обприскування врожаю.

Обприскування за допомогою дронів ефективно на невеликих розмірах полях або при обробці проблемних вогнищ на полях. Для виявлення проблемних зон використовується попередній обліт безпілотника із встановленою фотокамерою. При суцільній обробці великих полів ефективно використовувати дрони у зв'язці з 4-5 одиниць одночасно. Продуктивність обробки полів одним апаратом на день – до 80 га.

4. Полив насаджень на обмежених ділянках.

5. Доставка та розпилення добрив.

Внесення добрив за допомогою дронів менш популярне ніж внесення ЗЗР у зв'язку з більшими нормами внесення. Для внесення дронами ефективно використовувати мікродобрива. При цьому на великих площах необхідно провести попередній аналіз поля для побудови карток диференційованого внесення. Так як при суцільному внесенні використовувати дрони не доцільно. Продуктивність внесення добрив дронами – до 50 га на день.

6. Генерація туману.

У цьому випадку дрон встановлюється спеціальний комплекс для генерації туману, що дозволяє підвищити якість обробки посівів. Однак через вагу системи генерації туману продуктивність робіт знижується.

Продуктивність обробки полів одним апаратом щодня при генерації туману — до 30 га.