Огляд біржі Binance

0

Криптобіржі binance знадобилося всього 143 дні з моменту заснування, щоб стати компанією-єдинорогом (компанії, що досягли капіталізації $1 млрд), а за півроку вона майже подвоїла цей результат. На сьогоднішній день це одна з найбільших криптобірж у світі, на якій котируються близько 550 валютних пар у понад 200 котируваннях за середньодобового обсягу торгів у $1,2 млрд.

Зі своїм набором переваг та недоліків Binance є без перебільшень найпопулярнішою криптобіржею у світі.

Чим Binance приваблює криптотрейдерів?

Низькі комісії

Навіть базова комісія на Binance невелика і становить лише 0,1%. Але її ще можна зменшити, завдяки ряду пропозицій від біржі.

Сплата комісії у Binance Coin (BNB). При розрахунку у «рідній» валюті біржі комісія знижується на 25%.
Для VIP-клієнтів (за обсягом торгів понад 50 BTC/міс) комісії ще нижче.
Трейдери на Binance завжди або «маркет-мейкери», або «маркет-тейкери», тобто ви або відкриваєте ордер, який чекатиме виконання і тим самим додає обсяг торгів, або закриваєте чийсь ордер, миттєво викуповуючи актив і прибираючи ордер з ринку. Так от перші платять менші комісії. Таким чином, біржа заохочує збільшення кількості активних ордерів та обсягів торгів.

Обсяги торгів

Чим більші обсяги торгів на біржі, тим швидше виконуються ордери, можна більше заробити і т.д.

Binance упевнено закріпилася у топі бірж за обсягами торгів і навряд чи його покине. А враховуючи амбітні проекти керівництва біржі та їх послідовну реалізацію поряд із підтримкою відомих інвесторів та банків (у тому числі Morgan Stanley) – перспективи у біржі найрайдужніші.

Реферальна програма

Стандартною для Binance пропозицією є повернення 20% комісії, сплаченої під час торгівлі на біржі запрошеними вами людьми. Запросити друзів може кожен, хто має обліковий запис на біржі.

Binance Coin (BNB)

Саме BNB багато в чому визначив успіх біржі. Криптовалюта, що замислювалася спочатку як маркетинговий хід, згодом стала не тільки способом зниження комісії, а й вкрай цікавим активом для інвестування. Від $0,96 (серпень 2017) вона встигла зрости до $39,57 (червень 2019), а на момент написання статті котирується на рівні $17,3.

Намайнити BNB не вдасться. Всі монети емітовані біржею та доступні лише у продажу. За максимальної кількості токенів у 200 млн загальна пропозиція на даний момент 187,5 млн, а циркулююча 155,5. Кожен квартал 20% прибутку від BNB спрямовується на викуп та «спалювання» монет. Таким чином керівництво компанії планує зменшувати кількість монет до 100 млн. Коли частина монет спалюється, їхня вартість розподіляється між рештою, а відповідно підвищує ціну монет.

BNB – універсальний засіб розрахунків всередині екосистеми Binance, і навіть торгується кількох інших біржах і сприймається як розрахунковий засіб, нехай поки що невеликою кількістю сервісів. Загалом, купувати BNB варто однозначно, а ось чи варто ними платити комісію або все ж таки притримати, щоб продати дорожче – вирішувати вам.