Фунгіциди для саду та городу

0

В судовому світі не можна обійтися без коштів, для захисту рослин. Навіть ідеально доглянутому ділянці постійно загрожує небезпека зараження із зовнішнього оточення. Багато збудники хвороб розносяться вітром і птахами на значні відстані, не кажучи про шкідників, які прекрасно пересуваються самостійно, вишукуючи нові жертви. Виходить, що садівнику постійно доводиться бути напоготові. Ось чому розроблена система профілактики і захисту садових рослин у вигляді обприскування. У статті розповімо про препарати для обробки саду, дамо інструкції щодо їх застосування.

На жаль, поки не придумали препарат, який може впоратися з усіма хворобами і шкідниками одночасно. Більшість коштів мають вузьку спрямованість, тому і застосовувати їх потрібно з урахуванням розвитку патогенів та погодних умов.

Рада # 1. Для ліквідації шкідників застосовуються фунгіциди для кукурудзи, це препарати контактної та системної дії.

Фунгіциди для саду та городу

Контактні фунгіциди для обробки садових рослин

Ці речовини знищують патогени при безпосередній дії на них, найчастіше застосовуються для профілактики ранньої весни, щоб знищити збудників які ховалися на деревах і чагарниках взимку.

Системні фунгіциди для захисту саду

Речовини, які проникають в тканини рослин і надають лікувальну дію, знищуючи збудників навіть на тих ділянках, куди засіб не потрапило. Останнім часом найчастіше застосовуються системні і комбіновані препарати:

Строби — має профілактичну і лікувальну дію, пригнічує проникнення грибкових спор в клітини рослин. Застосовується від парші плодових дерев, борошнистої роси смородини і винограду, різних плямистостей. Одна з переваг препарату — це його висока вологостійкість. Завдяки чому дощ поле обробки йому не страшний. Обробку проводять не тільки навесні, але і за 30 днів до збору врожаю.

Флінт старт — комбінований засіб, в основі якого міститься дві діючі речовини, що дозволяє використовувати його як профілактичний і лікувальний засіб від багатьох захворювань плодових культур. Також не викликає звикання (резистентності) рослин до даного препарату. Це дає можливість застосовувати його не тільки ранньою весною, але і під час інтенсивного росту і плодоношення, за винятком цвітіння. Остання обробка проводиться за 20 дні до збору плодів.
Ридоміл Голд — фунгіцид подвійної дії найбільш ефективний проти фітофторозу та інших захворювань, що викликаються збудниками цієї грибкової групи. Найчастіше застосовується від мілдью на винограді. Надійно захищає здорові рослини від небезпеки зараження, тому застосовується для профілактики. Термін захисної дії до 10 днів.

Фунгіциди для саду та городу

Тельдор — малотоксична засіб для захисту від сірої гнилі та борошнистої роси. При нанесенні на поверхню рослин утворює плівку непроникну для патогенної флори. На відміну від інших препаратів першу обробку проводять по листю. Як правило, застосовується як профілактичний засіб.
Фундазім — це фунгіцид проти борошнистої роси і інших грибкових збудників цієї групи. Препарат небезпечний для людини та домашніх тварин. Викликає звикання, в зв\’язку з чим, використовується не більше 2 разів за сезон. Краще застосування профілактичне, але не пізніше появи перших симптомів.
Фундазол — одне з найбільш відомих і популярних засобів від великої кількості захворювань, що викликаються грибками. Надає не тільки профілактичну, але і лікувальну дію. Проникає навіть в ті тканини, на які не потрапив безпосередньо. Застосовується в період вегетації, але до початку заражения.
Свитч — складне з\’єднання контактно — системної дії. Використовуються для профілактики та лікування борошнистої роси, гнилей різного виду, парші, антракноза, фузаріозу. Захищає рослину протягом 10 — 12 днів. Лікувальний ефект зберігається до двох днів.
Топаз застосовують для знищення борошнистої роси та іржі на плодових, ягідних культурах і декоративних рослинах. Навесні застосовують як профілактичний засіб на початку вегетації. Захист зберігається протягом 15 — 20 днів.

Кумир цінний тим, що пригнічує проростання шкідливих суперечка всередину рослин. Застосовують для запобігання зараження і лікування не тільки оброблених пагонів, а й молодого приросту. Ефективний проти парші, кучерявості, борошнистої роси. Застосовують з появою листя. Число повторів протягом вегетативного періоду — 4.