Розведення равликів: технологія, обладнання, рентабельність

0

У любителів морепродуктів особливо затребувані восьминоги, кальмари, креветки, мідії, раки і краби. Рідше вживають молюсків черевоногих. Розведення равликів буде прибутковим бізнесом, оскільки продукцію можна поставляти в ресторани, де пропонується грецька, іспанська, італійська, французька кухня. Про нюанси ведення даної діяльності розказано в статті https://ukraine.snails-house.com/.

Корисні властивості

Користь равликів вивчена не повністю, але все ж відомі деякі цінні якості:

  • Насичення вітамінами. У продукті є вітаміни А, В, РР, Е, К.
  • Користь для вагітних, оскільки м'ясо равликів здатне відновити кальцієвий обмін.
  • Застосовується в косметології. Креми і сироватки на основі секрету равликів сприятливо діють на шкіру, оскільки ідеально сумісні з її структурою.
  • Можна завести цих тварин в якості домашніх улюбленців.
  • Слиз равликів використовують для лікування запалень, опіків, бородавок.
  • Компонент покращує колір обличчя.
  • Препарат ефективний при схудненні, оскільки в ньому немає холестерину і є амінокислоти.
  • М'ясо равликів є відмінним афродизіаком.

Види

Які види равликів потрібно вибрати? Це залежить від того, де людина буде їх утримувати. Для кожного виду потрібні свої умови життя:

  • Ахатини. Равлики цього виду вирощують в акваріумах зі скла. У них обов'язково роблять кілька дірок для проходу свіжого повітря. Ще потрібна наявність кришки. Улітку ахатина є однією з поширених у вирощуванні для бізнесу.
  • Виноградні. Їх розведення допускається в садах або тераріумах. Їм потрібно простір з розрахунку 30 кв. см. на 1 особину.
  • Ампулярии. Важливо, щоб в акваріумі крім води було повітряний простір в кілька сантиметрів. На 1 равлика середніх розмірів потрібно близько 10 літрів води.

Приміщення

Що потрібно для розведення равликів? Необхідно відповідне приміщення. Умови утримання такі:

  1. Відкриті ділянки. На них здатні виживати не всі равлики, а лише виноградні. Ахатини гинуть через низьких температур, а виноградні впадають в сплячку. На цій ділянці або в саду потрібно зробити тераріум. Для цього може застосовуватися дрібна сітка. Усередині повинні перебувати рослини висотою 15-20 см (конюшина, бобові, топінамбур, кормовий буряк, ріпак), їжа для равликів і вапно. Ще потрібна підтримка постійної вологості. Потрібен навіс від сонця.
  2. Хоч дані молюски невибагливі, для їх розведення потрібні хороші умови. Необхідна хороша вентиляція, вологість не менш 90%. Виноградним равликам потрібна температура 22-24 градуси, а Ахатин — 25-30. Необхідні стабільні температура і вологість, оскільки різкі зміни даних показників шкодять молюскам.
  3. Змішане розведення. В даному випадку спарювання, кладка яєць і підростання молодняку ​​виконуються в закритому приміщенні, а решта існування відбувається на відкритій ділянці.