Найпоширеніші класичні шнуровані черевики

0

Головний критерій, що розділяє всю чоловічу взуття — це наявність шнурівки.

Якщо шнурівка є — черевики можуть бути, при дотриманні стриманою колірної гами і деяких інших параметрів, віднесені до ділового стилю.
Якщо ж шнурівки немає — класичні чоловічі туфлі призначені тільки для неформальних ситуацій.

Найпоширеніші класичні шнуровані черевики — це оксфорди і дербі, нешнурованние — монки і лофери.

Найпоширеніші класичні шнуровані черевики

Оксфорди — це шнуровані черевики, самі класичні, самі ділові, самі традиційні з усіх. Цей фасон винайшли ще в XVIII столітті. Вирушаючи на ділову зустріч з важливими людьми, щоб виглядати правильно і благопристойно — до костюму надягайте чорні або коричневі оксфорди. оксфорди відрізняють берци (бічні частини полуботінок), жорстко прістроченние до передньої частини у вигляді букви V і змикаються поверх мови, який при зав\’язаних шнурках майже не видно (закрита шнурівка). Оксфорди — це саме та взуття, яку прийнято надягати до фрака, смокінга або «протокольним» класичного костюма. І якщо у вашому житті випаде нагода приміряти таке вбрання, то знайте — до фрака — лакові оксфорди, до смокінга — звичайні чорні. До звичайного ділового костюма ні-ні хто-небудь та надіне лакові оксфорди, і тут потрібно розуміти, що виглядає це приблизно так само, як виглядало б розкішну сукню зі шлейфом, надіте для звичайного офісного дня. Зверніть увагу на шнурівку: в класичних Оксфорд передня частина черевика нашита поверх бічних частин, а не навпаки. Якщо використовувати професійні терміни, то це буде звучати так: союзка нашита поверх берців.

Найпоширеніші класичні шнуровані черевики

Дербі — більш вільний класичний фасон з відкритою шнурівкою. Берци нашиті поверх передньої частини, яка становить єдине ціле з язичком. Менш «офіційні» черевики для костюма. Відповідно, черевики-Дербі підходять як для офісу, так для неформальних заходів.

Коли хтось вперше намагається розібратися в класифікації чоловічого класичного взуття, головна плутанина завжди виникає з одним і тим же: з\’ясовується, що дуже схожі один на одного черевики іменуються абсолютно по-різному. І щоб не опинитися в такому заплутаному положенні, потрібно знати, про те, що крім критерію шнуровані / нешнурованние існує другий критерій, що розділяє взуття — наявність або відсутність декоративної перфорації. Цей критерій існує паралельно з першим. Якщо черевики хоч в якійсь мірі прикрашені перфорацією, то це — броги.