Як визначити проблеми із генератором?

0

Якщо у вас є проблеми з генератором вашого автомобіля, це може призвести до того, що акумулятор розрядиться, і вам доведеться відбуксирувати автомобіль в майстерню СТО Акура, щоб полагодити його. Але для більшості людей, коли вони чують, що у них несправний генератор, все, що вони знають, це те, що це погано — вони не обов'язково знають, що робить генератор або як він виходить з ладу. Невеликі знання можуть мати велике значення в автомобільному світі та потенційно можуть допомогти вам уникнути подібних видів ремонту.

Що таке генератори? Як визначити проблеми із генератором?

Генератор змінного струму – це компонент вашого автомобіля, який працює разом з акумулятором для вироблення енергії для електричних компонентів вашого автомобіля (наприклад, все внутрішнє та зовнішнє освітлення, панель приладів та все інше у вашому автомобілі, що працює від електрики). Якщо у вас є несправний генератор, жоден з цих електричних компонентів не зможе функціонувати.

Зношування внутрішніх компонентів

Генератори змінного струму мають ряд частин, що рухаються, тому, коли вони забруднюються і піддаються впливу екстремальних температур, ці внутрішні компоненти можуть зношуватися, що призводить до виходу генератора з ладу.

Вихід з ладу підшипників

Однією з найпоширеніших проблем, з якими ви, ймовірно, зіткнетеся під час роботи з генератором, є вихід із ладу підшипників. У генераторі є голчасті підшипники, які дозволяють ротору вільно обертатися всередині корпусу, і ці підшипники з часом можуть вийти з ладу внаслідок дії тепла та бруду. Коли ці підшипники виходять з ладу, ротор не працюватиме так само ефективно, як раніше, що підвищує ймовірність того, що він заклинить і перестане працювати.

Гучний шум

Як правило, ви можете сказати, чи є у вас проблеми з підшипниками, якщо ви почнете чути гучний скрегіт. Коли ви чуєте цей шум, ви, ймовірно, не такі вже й далекі від повної несправності генератора, тому вкрай важливо якнайшвидше доставити свій автомобіль у майстерню, щоб вирішити проблему. Це набагато ймовірніше буде проблемою для старих автомобілів з генераторами, ніж для нових автомобілів, але в цілому відмова генератора має тенденцію бути досить непередбачуваною і навіть може змінюватись в залежності від виробника.

Інші способи

Є й інші способи визначити, чи генератор наближається до виходу з ладу. Під час увімкнення запалювання світиться індикатор на панелі приладів із символом акумулятора.

Якщо є дзижчання, коли ви включаєте запалення, але автомобіль не працює, це напруга від акумулятора, що проходить через систему зарядки, і якщо лампочка перегоріла, генератор, швидше за все, не працюватиме. Навіть якщо автомобіль заведеться, акумулятор, ймовірно, швидко розрядиться, що призведе до виходу з експлуатації електричної системи вашого автомобіля.

Зрештою, важливо відзначити, що не всі проблеми з генератором обов'язково призведуть до необхідності повної заміни деталі. Спочатку потрібно перевірити полікліновий ремінь. Можливо, проблеми з генератором викликані зношеним або ослабленим ременем, і ви можете замінити цей ремінь набагато дешевше, ніж вартість нового генератора.