Хіллс ветеринарний корм для собак як правильно підібрати

0

У наш час корми виробляються у величезній кількості, саме тому важливо розуміти який з них буде найякіснішим і корисним. Адже правильно підібраний корм це запорука здоров'я вашого домашнього вихованця.

Сьогодні на ринку кормів для домашніх тварин представлено величезну різноманітність, в якій легко розгубитися. Вибирати корм для собаки необхідно з потреб Вашого улюбленця, з урахуванням критеріїв кормів, вони поділяються за віком, розміром собаки, способом її життя, а також вони поділяються на класи та типи. Радимо вам перейти в інтернет зоомагазин, де є багато гарних кормів для собак, так і для котів.

Вибір корму за віком собаки

За віком корми для собак поділяються на 4 основні групи:

  1. Корм для цуценят «Starter» — призначений для найменших цуценят, які перестали харчуватися молоком матері.
  2. Корм для цуценят першого року життя — Junior
  3. Корм для собак від 1 до 8 років (дорослих) – «Adult»
  4. Корм для собак вікових собак (старіючих, для тих, кому понад 8 років) – «Senior»

Такий поділ за віком тварини необхідно через те, що в кожному віці по-різному розвивається травна система (з різною інтенсивністю). Саме тому важливо дотримуватись вікових критеріїв при виборі корму.

Кожна вікова група має різний склад корму, наприклад, для цуценят у складі повинні переважати жири і глюкоза (що робить склад схожим на материнське молоко). А ось вихованці старшого віку повинні отримувати харчування з великим вмістом білка, клітковини та вуглеводів.

Вибір корму за розміром собаки

Якщо ваш вихованець нестандартних розмірів (мініатюрний або гігантський) для нього це критерій вибору найбільш важливий.

До мініатюрних пород відносяться — Китайська чубата, Ші-тцу, Той пудель, Японський хін, Папільйон, Пекінес, Йоркширський тер'єр, Російський той-тер'єр, Померанський шпіц, Чихуахуа та інші.

У виборі корму для мініатюрних порід важливим є розмір та форма гранул.

До гігантських порід належать — Бордоський дог, Американська акіта, Великий швейцарський зенненхунд, Кавказька вівчарка, Ньюфаундленд, Алабай, Мастіфф, Німецький дог та інші.

Гігантським породам найбільш необхідний корм із великим вмістом кальцію, кремнію та фосфору. Це особливо важливо в період зростання, так як надалі Ваш вихованець повинен буде утримувати свою велику вагу.

Для собак стандартного розміру вибір корму за критерієм розміру необов'язковий.