Який ремонт необхідний: поверхневий чи капітальний

0

Що виконуватиметься самостійно, а що руками професіоналів

Незалежно від того, який тип ремонту запланований у будинку, зробити його можна самостійно або із залученням бригади будівельників. За бажання можна покликати спеціалістів на окремі види робіт. Якщо надумали зробити все своїми руками, подивіться майстер-класи в мережі, почитайте інструкції з послідовності етапів ремонту. Вони допоможуть зрозуміти порядок ремонту в квартирі покроково, щоб результат був не гірший, ніж у досвідченого майстра.

Арифметика у разі проста. Підрахуйте приблизно витрати особистого часу, додайте до них вартість інструментів, будматеріалів, яких ще немає. Порівняйте отриманий результат із пропозиціями від будівельних бригад. Ви легко можете переоцінити свої сили, тоді роботи в квартирі затягнуться надовго, можливо зажадають переробки, а це також частина операційних витрат.

Послуги професіоналів — це більш правильний варіант, але і тут є свої підводні камені. Обов'язково укладайте з бригадою договір, де буде прописано терміни, обов'язки сторін, порядок оплати та інші нюанси. Серйозна компанія цінує свою ділову репутацію, чітко знає, з чого розпочати ремонт квартири, проводить роботи комплексно, силами вузькоспеціальних майстрів та надає гарантію на послуги. Не полінуйтеся підійти в офіс фірми, щоб вивчити портфоліо, відвідайте об'єкти, що знаходяться у виробництві.

Поради, як підготуватися до ремонту

Після затвердження кошторису можна починати звільняти кімнати від світильників, меблів та непотрібних речей. Гарнітур краще винести в окреме приміщення або в центр кімнати, а потім ретельно вкрити поліетиленом. Так у вас вдасться звільнити доступ до стелі та стін. Дорогу техніку чи одяг можна запакувати у вакуумні пакети.