Організаційні моменти ремонту квартири

0

На пошук найкращого, сумлінного і чесного електрика, плиточника, сантехніка може бути затрачено багато часу. Але якщо з підрядником замовник уже визначився, варто спочатку обговорити з ним всі деталі майбутнього ремонту. Це допоможе уникнути непорозумінь, забезпечить спокій замовнику впродовж всього ремонту. Важливо не забути укласти договір з підрядником та кошторис на всі, навіть незначні чи приховані роботи. Це необхідно, щоб при здачі об’єкту ціна не збільшилась, тому що виконувались роботи, про які власник житла навіть не здогадувався, і з які треба доплатити виконавцю немалу суму. Якщо ви будете шукати підрядника на сайті Послуги.UA, таких непорозумінь статись не повинно.

Які пункти вказувати в договорі з бригадою будівельників

Є декілька важливих пунктів, які повинні міститися в договорі між замовником ремонту і його виконавцем:

  • Чітко прописані терміни, котрих бригада виконавців повинна чітко виконувати. Варто передбачити штрафні санкції, у разі, якщо підрядник не буде дотримуватися пунктів договору.
  • Обов’язково перерахувати всі види робіт і матеріалів, які будуть застосовуватися.
  • Вказати точну адресу проведення ремонту, дату його початку, проміжні терміни та дату здачі об’єкта в експлуатацію.
  • Не потрібно нехтувати заповненням пунктів, де дуже важлива якість виконання будівельних чи монтажних робіт. Це стосується монтажу електрики, сантехніки, плитки, чистових, оздоблювальних робіт.
  • Фінансові питання – важливий пункт договору, в якому потрібно вказати порядок розрахунків з будівельниками: поетапно чи після закінчення всіх робіт. Це питання обговорюється сторонами до підписання угоди.

У відповідності до договору будівельного підряду майстри повинні виконати всі роботи у вказаний термін в потрібній якості. Обов’язок клієнта полягає в оплаті наданих послуг у повному обсязі.

Як зменшити ризики під час ремонту?

Щоб не забутися про певні моменти, потрібно скласти договір з підрядником грамотно. Для цього потрібно хоч би поверхово ознайомитись з суттю виконання окремих видів робіт, щоб не виглядати некомпетентним, розуміти, які вили робіт виконуються фахівцями, на якій стадії перебуває ремонт, змогти контролювати хід його виконання.

В будь-якому разі треба звертатися до професіоналів, знайти яких можна на сайті Послуги.UA.Таке рішення буде найбільш вдалим, особливо, якщо замовник не впевнений в своїх силах. Бригада спеціалістів різних профілів чи один виконавець – майстер на всі руки – вирішувати власнику житла. Але він повинен бути впевненим, що всі заплановані роботи будуть виконані якнайкраще.