Запрошення на весілля — весільна поліграфія Event-cards

0

Театр починається з вішалки, корабель – із назви, а весілля – із запрошення. Принаймні для гостей все починається саме так. Тому, якщо ви не збираєтеся святкувати весілля вдвох, краще заздалегідь подумати, як красиво та стильно запросити своїх друзів та близьких. Зробити запрошення своїми руками чи довірити їх дизайнерам та каліграфам? Що краще, традиційний лист або відеозвернення? Ламати голову над оригінальним текстом чи просто взяти готові зразки запрошень в інтернеті? Зрештою, скільки коштують сучасні запрошення на весілля?

Ці та інші питання редакція обговорила із весільними професіоналами на сайті компанії https://event-cards.com/ua, де працюють досвідчені професіонали своєї справи. Дизайнери розкрили свої секрети виготовлення запрошень, а ведучі та фотографи поділилися поглядом збоку.

Лонгліст чи шортліст? Як скласти список гостей

В інститутах шляхетних дівчат особливо приділялося урокам етикету. Сучасних наречених такому не вчать ні у школах, ні у вишах. І ось, здавалося б, проста справа – запрошення гостей – може стати перед весіллям серйозним випробуванням для закоханих.

Якщо всі рішення щодо стилістичного оформлення весілля найчастіше лягають на тендітні плечі наречених, то список гостей таки краще складати вдвох. Часто в списку опиняється 100500 гостей, тому що майбутня свекруха сподівається побачити на весіллі троюрідну тітку Нюру з Урюпинська (вона ще жива?), Нова теща — поговорити до душі зі своєю шкільною подругою Наталкою (не бачилися з випускного!), А тітка Нюра образиться, якщо на свято не запросять її онукового племінника Васю, та й Наташа приїде не одна. Почуття провини та бажання догодити всім – поганий помічник під час планування заходу. Слово «так» прибережіть для присяг один одному, а от людям, які не відіграють істотної ролі у вашому житті, не потрібно соромитися говорити «ні».

До списку складання гостей потрібно підійти дуже ґрунтовно, щоб не зіпсувати своє свято. Багато залежить від самого формату майбутнього урочистості. Якщо у вас намічається статусне богемне свято, то, швидше за все, список гостей буде не малий. Тут треба буде не забути і про ваших бізнес-партнерів, і про тих людей, від яких певною мірою залежатиме ваша подальша справа. Якщо ж, навпаки, ви мрієте про затишне свято серед близьких і дорогих вам людей, то збереться зовсім інша компанія.