Реєстрація неприбуткових організацій

0

Вивчення основних умов реєстрації НКО

Найменування. Має вказувати на організаційно-правову форму і напрямок діяльності. Приклад: «Фонд сприяння реалізації молодіжних ініціатив».

Юридична адреса. У число обов\’язкових реквізитів будь-якої некомерційної організації входить її офіційне місцезнаходження, тобто адреса, за якою НКО зареєстрована і де знаходиться її виконавчий орган. Тому кожному підприємцю в Україні потрібна буде реєстрація неприбуткових організацій в ЮФ Абсолют.

Так склалося, що в ході застосування відповідних положень закону під місцезнаходженням стали розуміти два різних поняття: фактична адреса та юридичний. Обидва вони не прописані в законі, але активно використовуються в діловій практиці.

Реєстрація неприбуткових організацій

Під фактичним розуміють офіс, де реально розміщений виконавчий орган. Юридична адреса відбивається в ЕГРЮЛ як місце виконання прав і обов\’язків, вказується в якості офіційних контактів при оформленні договорів.

Однією з умов реєстрації некомерційної організації на конкретний юридичну адресу є підтвердження права власності на нього з боку самої НКО або законності володіння відповідним приміщенням іншою особою плюс свідоцтво передачі його в користування (гарантійний лист або договір оренди).

Можливий варіант юридичної адреси: місце проживання і прописки виконавчого органу (президент, генеральний директор і т. П.).

Реєстрація неприбуткових організацій

Засновники. Ними можуть бути як повністю дієздатні громадяни, так і юридичні особи.
Реєструвати благодійна установа має право тільки благодійна організація аналогічного характеру. Професійне духовне освітня установа створюється виключно релігійними організаціями. Юридичні та фізичні особи, які є громадськими об\’єднаннями, мають можливість почати і діяльність іншої відповідної установи.

Освітні організації засновуються органами федеральної влади або місцевого самоврядування, зарубіжними і російськими структурами, а також приватними особами. Відносно вузів, провідних навчання за військовим професійними програмами, засновником може бути тільки Уряд України.